Mariatoren Hoorn

Weer een prachtige opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser,

De Maria- of kruittoren is een verdedigingstorentje, gebouwd in 1508. Hendrick de Keyser heeft de toren een nieuwe bestemming gegeven. Onder de naam monument en bed'  hebben wij het geschikt gemaakt voor tijdelijke verhuur. Met haar dikke ronde muren een prachtig, onalledaagse object om een aantal nachten te vertoeven.

De toren staat op de oude vestingwal, met de achterkant in de oude stadsgracht. De schietgaten zijn nog steeds zichtbaar in de dikke muren die verder onbehandeld zijn gelaten. Op de begane grond is een woonkamer met keuken welke van alle gemakken is voorzien. Op de verdieping kan worden geslapen en is een luxe badkamer. Rondom de slaapkamer heen bevindt zich de stenen 'weergang', de verdedigingsgang met schietgaten.

Een uitdaging Voor Marcel, Arjen en natuurlijk onze vaste onderaannemers. Leidingwerk door muren van 130cm dik. Bekabeling onzichtbaar weggewerkt in het gewelf onder de oude estriken. Een door Steven Vlugt ingenieus bedacht en aangelegd verwarmingsysteem, etc. Kortom, een geweldige prestatie waar we trots op kunnen zijn.

Voor meer informatie:http://www.monumentenbed.nl/monument-en-bed/hoorn/maria-of-kruittoren/